top of page

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (2022)

 

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1989 για να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών. Να υπενθυμίσει ότι είναι όντα με ένα ξεχωριστό σύνολο δικαιωμάτων.

Photo-1.jpg
Photo-2.jpg

Με αφορμή την 11 Δεκεμβρίου-γενέθλια ημέρα της UNICEF-, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση. Εμπνεύστηκαν και έγραψαν κείμενα, συμμετείχαν σε σκετς και θεατρικά δρώμενα (ΔΡΑΣΗ 2: 15-12-2022), κατασκεύασαν αφίσες και εμπλούτισαν με αυτά το ενημερωτικό υλικό του powerpoint που είχαν ετοιμάσει (ΔΡΑΣΗ 1: 15-11-2022), παρουσιάζοντάς το, σε όλους τους συμμαθητές και καθηγητές τους.

Συντονίστρια της δράσης ήταν η φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρα.

 

Χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό και τα θεατρικά δρώμενα.

ΔΡΑΣΗ 1 (Φωτογραφικό υλικό)

https://youtu.be/K9oXgIX_PAM

ΔΡΑΣΗ 2 (Θεατρικά δρώμενα - Βίντεο)

https://youtu.be/PLoy_SOLq-s

ΔΡΑΣΗ 2 (Θεατρικά δρώμενα – Φωτογραφικό υλικό)

https://youtu.be/7SHPtP8ffYY

Τροία... μια εκδρομή στο παρελθόν

Η θεατρική παράσταση της Γ΄τάξης

« Η Ελένη», παράσταση της Νεανικής Σκηνής, «Μικρός Βορράς»

Τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του "Μικρού Βορρά" παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές μας στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ορφέας» Νέου Σκοπού. Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά, μέσα από μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική ματιά ζωντάνεψαν την ιστορία της ηρωίδας του Ευριπίδη αξιοποιώντας διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως τη μάσκα, την παντομίμα, το κουκλοθέατρο, αλλά και τη μουσική και το τραγούδι. Κατάφεραν να γοητεύσουν τους θεατές τους ( μαθητές και καθηγητές) αποδεικνύοντας ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να ενδιαφέρουν τους νέους, αρκεί να είναι στη δική τους γλώσσα. Στο τέλος της παράστασης κάποιοι τολμηροί μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και έντυσαν με τα λόγια τους μια «βωβή» σκηνή του έργου. Ακολούθησε συζήτηση με τους ηθοποιούς για το έργο, αλλά και για το επάγγελμα του ηθοποιού.
Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της πετυχημένης παράστασης

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: ¨Ο παππούς και η γιαγιά, η σοκολάτα της ζωής μας¨ 

α. οι μαθητές/τριες της Α 1 τάξης, Κατερίνα Δαβή, Ελένη Μόμτσιου και Κυριάκος Καρυοφύλλης, παρουσιάζουν τον παππού και τη γιαγιά στη ζωγραφική.

β.οι μαθητές/τριες της Α 1 τάξης, Κατερίνα Δαβή, Ελένη Μόμτσιου και Κυριάκος Καρυοφύλλης μας παρουσιάζουν τη σχέση του παππού και της γιαγιάς με τα εγγόνια τους στη ζωγραφική του Γεωργίου Ιακωβίδη και του Νικολάου Γύζη.

1.PNG

Οι ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας

Εργασία των μαθητών της Α΄1 τάξης, Μαριέττας Μελισσινά, Κωνσταντίνου Γρηγορόπουλου και Παναγιώτη Καπριανού, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Ο παππούς και η γιαγιά, η σοκολάτα της ζωής μας"

1.PNG

Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στην ελληνική οικογένεια, παλιότερα και σήμερα.

Εργασία των μαθητών/τριών της Α΄1 τάξης, Αναστασίας Αρόγλου, Παναγιώτας Γιαπουντζή, Χρήστου Δήμο και Γιώργου Κοτόπουλου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Ο παππούς και η γιαγιά, η σοκολάτα της ζωής μας"

2.PNG

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Αλκμήνη" στην Τερπνή

Μια μοναδική εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης του σχολείου μας, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019. Επισκέφτηκαν στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος, «Ο παππούς και η γιαγιά: η σοκολάτα της ζωής μας» τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αλκμήνη» στην Τερπνή. Πρόκειται για ένα μοντέρνο διώροφο κτίριο με θέα στο Σερραϊκό κάμπο, άνετους και πολυτελείς χώρους και κυρίως πρόσχαρο και εξυπηρετικό προσωπικό. Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της μονάδας, ενώ είχαν και τη δυνατότητα να μάθουν για το έργο που επιτελείται εκεί. Αφού πρόσφεραν κεράσματα και μικρά δωράκια στους παππούδες και στις γιαγιάδες, που είχαν ετοιμάσει από το σχολείο, συζήτησαν μαζί τους για τα παιδικά τους χρόνια, τις σχέσεις τους με τα εγγόνια τους, τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής τους. Ακολούθησε μια μικρή εκδήλωση για τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Η γιορτή έκλεισε με θρακιώτικους παραδοσιακούς χορούς και ευχές για Καλή Ανάσταση. 
Οι ηλικιωμένοι ένιωσαν ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά με την παρουσία των μαθητών μας, αλλά και οι μαθητές μας πήραν πολλά από αυτή την επίσκεψη. Αντιλήφθηκαν καλύτερα την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Συνειδητοποίησαν πως μια προσφορά, όσο μικρή κι αν φαίνεται για κάποιους, μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική για άλλους. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια επίσκεψη αγάπης.
Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια της Μονάδας, κ. Μ. Αναστασιάδου, στην ψυχίατρο, κ. Κώστα και σε όλο το προσωπικό για την ευγένειά τους, τη φιλοξενία τους , τον μπουφέ, τα δώρα που πρόσφεραν σε όλους μας, μαθητές και καθηγήτριες. Τους συγχαίρουμε για το έργο τους και τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη για τη συνέχεια.

Εντυπώσεις των μαθητών και μαθητριών μας από την επίσκεψή τους στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, "Αλκμήνη"

( Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: 
"Ο παππούς και η γιαγιά, η σοκολάτα της ζωής μας" )

11.JPG

Τροία: μια εκδρομή στο παρελθόν

Ένα ταξίδι στα ερείπια της αρχαίας Τροίας κάναμε σήμερα το απόγευμα, 7 Απριλίου 2019, μαζί με τους μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας. Ταξιδέψαμε στην πόλη του Πρίαμου και του Έκτορα, πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, και ζήσαμε για ακόμη μια φορά τις ιστορίες των ηρώων του μοναδικού ποιητή μας, του Ομήρου. Η τρυφερή συνάντηση του Έκτορα με την Ανδρομάχη, η μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα, η ικεσία του Πριάμου στον Αχιλλέα για τη σωρό του νεκρού Έκτορα, οι περιπέτειες του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη είναι μερικές από τις σκηνές που ζήσαμε.
Η εξαιρετική παράσταση ικανοποίησε, συγκίνησε, εντυπωσίασε, και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού με την καλλιτεχνική της αρτιότητα. Η πρωτότυπη διασκευή της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, η πολύ καλή μουσική επένδυση, τα οπτικά και ηχητικά εφέ, μαζί με το χορευτικό έδεσαν το χθες με το σήμερα. Σχεδόν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης συμμετείχαν, είτε εμφανίστηκαν στη σκηνή είτε εργάστηκαν στα παρασκήνια. Με αρωγό και σκηνοθέτη την εμπειρότατη καθηγήτριά τους, την κ. Βαρβάρα Μπακουγιάννη, κατάφεραν, σ’όλη τη διαδρομή των προβών, να μάθουν να εργάζονται συλλογικά, να αποκτήσουν γνώσεις, να δραστηριοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Χρειάστηκε βέβαια να δουλέψουν με ζήλο και επιμονή. Σίγουρα κουράστηκαν, γέλασαν, έκλαψαν… όμως τα κατάφεραν. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.
Όλοι, μαθητές, καθηγητές και γονείς απόλαυσαν τα παιδιά, χάρηκαν τη δημιουργικότητά τους και καταχειροκρότησαν το ταλέντο και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. 
Τους αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Σκηνές από τη θεατρική παράσταση της Γ τάξης "Τροία...μια εκδρομή στο παρελθόν 

Η θεατρική ομάδα της Γ τάξης με την καθοδήγηση της καθηγήτριας, κ. Βαρβάρας Μπακουγιάννη, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση
"Τροία... μια εκδρομή στο παρελθόν"  

1.jpg
2.jpg

Το σχολικό έτος 2018-2019 υλοποιείται στο σχολείο μας Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: 
« Ο παππούς και η γιαγιά : η σοκολάτα της ζωής μας» 
Αν η μητέρα και ο πατέρας είναι το ψωμί, το γάλα, το κρέας, η γιαγιά και ο παππούς είναι σίγουρα η σοκολάτα! Οπωσδήποτε μπορεί κανείς να τραφεί, να μεγαλώσει και να ζήσει χωρίς σοκολάτες … Τι παιδικά χρόνια, όμως, και τι ζωή θα ήταν αυτή που θα έκανε...

Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τα παρακάτω θέματα:

1. Παππούς/γιαγιά- εγγόνι: μια ξεχωριστή σχέση
2. Ο παππούς και η γιαγιά στην παιδική λογοτεχνία
3. Η Τρίτη ηλικία μέσα από τη ματιά των καλλιτεχνών

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί:
Καραμπαΐρη Αικατερίνη, φιλόλογος, Παπαδοπούλου Ειρήνη, φιλόλογος και Σπυροπούλου Βασιλική, Θεολόγος 
Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Α 1 ΄τάξης.

Στόχοι του Προγράμματος είναι:

1. Να γνωρίσουν οι μαθητές το ρόλο του παππού και της γιαγιάς στην οικογένεια.
2. Να γνωρίσουν τους παππούδες τους καλύτερα, να τους αγαπήσουν περισσότερο και να τους σέβονται.
3. Να εμπνευστούν και να εκφραστούν δημιουργικά με αφορμή αυτή τη ιδιαίτερη σχέση παππού/γιαγιάς- εγγονών.

q1.jpg

1η δραστηριότητα: Οι μαθήτριες και οι μαθητές του προγράμματος κατασκεύασαν δωράκια για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ Νέου Σκοπού, συζήτησαν μαζί τους και τους πήραν συνέντευξη

"Διαφορετικά σημάδια": η μικρού μήκους ταινία της Β΄2 τάξης του σχολείου μας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;

 

Περίληψη

Πώς θα νιώθατε, αν οι γύρω σας σάς θεωρούσαν μειονεκτικό και κατώτερό τους; Αν σας μείωναν και σας κορόιδευαν για ένα σημάδι που είχατε στο λαιμό σας από τη γέννησή σας; Αυτή την κατάσταση βιώνει η πρωταγωνίστριά μας στο καινούριο σχολείο της. Όμως πάντα βρίσκεται λύση. Κάποιες συμμαθήτριές της θα την πλησιάσουν, θα τη συμπαρασταθούν και θα πείσουν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους ότι «είμαστε όλοι ίδιοι, ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί»

Η αφίσα μας (την φιλοτέχνησε η μαθήτρια Χρυσάνθη Τυχάλα)

qq.jpg

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύουμε στο χρόνο….. προϊστορικοί οικισμοί, Βυζαντινή Ναοδομία, Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική», που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές της Γ΄τάξης, Καλπακίδης Γιώργος, Κλειτσιώτου Χρυσούλα, Γιαπουντζίδης Θεόδωρος και Μανασή Δήμητρα παρουσιάζουν το ναό του χωριού τους, τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στο Ψυχικό Σερρών

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα 

" ταξιδεύουμε στο χρόνο... προϊστορικοί οικισμοί, βυζαντινή ναοδομία, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική" παρουσίασαν τις εργασίες τους και βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος « Ταξιδεύουμε στο χρόνο….. προϊστορικοί οικισμοί, Βυζαντινή Ναοδομία, Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική», που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας,

1. οι μαθητές της Γ΄τάξης, Σινανίδου Αθανασία, Νικάκης Θωμάς και Κουτσουράς Βαγγέλης, παρουσιάζουν το ναό του χωριού τους, τον Άγιο Νεκτάριο Νεοχωρίου.

2.η μαθήτρια της Γ΄τάξης, Τζιρλή Δέσποινα, παρουσιάζει το ναό του χωριού της," Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου" της Μονόβρυσης Σερρών.

3. οι μαθήτριες της Γ΄τάξης, Τσώνη Σταυρούλα και Σέκρα Σοφία, παρουσιάζουν το ναό του χωριού τους, τον Άγιο Γεώργιο του Βαλτοτοπίου Σερρών.

4.οι μαθητές της Γ΄τάξης, Χρήστος Βασιλάκης, Ζαχαρίας Καρακώστας, Λάμπρος Φυντανίδης παρουσιάζουν το ναό του χωριού τους, τον Άγιο Δημήτριο του Νέου Σκοπού Σερρών.

5. οι μαθήτριες της Γ΄τάξης, Μπεχτσή Δέσποινα, Αναγνωστοπούλου Αθανασία, Καρελή Δήμητρα και Κασαμπαλή Μυρτώ παρουσιάζουν την Αρχιτεκτονική του Πηλίου

6.οι μαθητές της Γ΄τάξης,Τζιρλή Δέσποινα και Λαπούσι Έρβιν παρουσιάζουν το Νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου και άλλα σχετικά με το πρόγραμμα θέματα

Το σχολικό έτος 2016-2017 υλοποιείται στο σχολείο μας Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: 

 

« Ταξιδεύουμε στο χρόνο….. προϊστορικοί οικισμοί, Βυζαντινή Ναοδομία, Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική»

 

Πιο συγκεκριμμένα θα ασχοληθούμε με τα παρακάτω θέματα:

 

  • Νεολιθικοί οικισμοί στον Ελλαδικό χώρο (Διμήνι- Σέσκλο)- οικονομική , κοινωνική οργάνωση- αρχιτεκτονική (περίβολοι, σπίτια)- καθημερινή ζωή.

  • Βυζαντινοί Ναοί: αρχιτεκτονικοί ρυθμοί-Βυζαντινή Ζωγραφική

  • Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική στα αρχοντικά σπίτια, στις εκκλησίες, στα παλιά γεφύρια , στις βρύσες, στις πλατείες, στα καλντερίμια.

 

 

 

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί: Καραμπαΐρη Αικατερίνη, φιλόλογος, Σπυροπούλου Βασιλική, Θεολόγος και Μπακουγιάννη Βαρβάρα, φιλόλογος.

 

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης.

 

Στόχοι του Προγράμματος είναι:

 

 

  •  Να γνωρίσουν οι μαθητές και να αγαπήσουν την ιστορία, τις διάφορες μορφές τέχνης, τον τόπο τους, την πατρίδα τους.

  •  Να συνειδητοποιήσουν την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, να μάθουν να σέβονται και να κατανοούν το πολιτισμικά διαφορετικό

  • Να εμπνευστούν και να εκφραστούν δημιουργικά, με αφορμή την ιστορία, τη Θρησκεία και τον πολιτισμό.

  • Να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

  • Να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν συνεργασία και επικοινωνία με άλλα άτομα.

  • Να αντιληφθούν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του σχολείου και της κοινωνίας.

Να αξιολογούν και να επιλέγουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας διαφορετικές πηγές

         Το σχολικό έτος 2014- 15 υλοποιείται στο σχολείο μας  πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο:

 

            “Νέος Σκοπός Σερρών- Νέα Σμύρνη Αττικής: Παράλληλες Διαδρομές στην Ιστορία και τον Πολιτισμό τους”.

 

  Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε  με τα παρακάτω θέματα:

 

  • Από την Ανατολική Θράκη στο Νέο Σκοπό- Από τη Μικρά Ασία στη Νέα Σμύρνη : η ιστορία και η εξέλιξή τους.

  • Θρησκευτικά ήθη και έθιμα.

  • Πανηγύρια- παραδοσιακές κοινωνικές εκδηλώσεις, ( προξενιό, αρραβώνας, γάμος, βάφτιση......).

  • Παραδοσιακά φαγητά – συνταγές.

  • Παραδοσιακοί χοροί Ανατολικής Θράκης.

 

 Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί: Καραμπαΐρη Αικατερίνη, φιλόλογος, Παπαδοπούλου Ειρήνη, φιλόλογος Μπακουγιάννη  Βαρβάρα, φιλόλογος, Σπυροπούλου Βασιλική, θεολόγος.

 

 Συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές της  Α΄ Β΄και Γ΄ τάξης.

 

 Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Να γνωρίσουν οι μαθητές και  να αγαπήσουν την ιστορία, την παράδοση, τον τόπο τους, την κοντινή και ευρύτερη πατρίδα τους.

  • Να συνειδητοποιήσουν την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, να μάθουν να σέβονται και να κατανοούν το πολιτισμικά διαφορετικό.

  • Να εμπνευστούν και να εκφραστούν δημιουργικά, με αφορμή την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

  • Να δημιουργήσουν δεσμούς πολιτιστικούς, ιστορικούς με τους μαθητές ενός σχολείου της Αθήνας, που οι πρόγονοί τους κατάγονταν από τις χαμένες πατρίδες.

  •  Να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητά τους, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

  •  Να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν συνεργασία και επικοινωνία με άλλα άτομα.

  •  Να αντιληφθούν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του σχολείου και της κοινωνίας.

  • Να αξιολογούν και να επιλέγουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας διαφορετικές πηγές   πληροφόρησης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ - 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ                                                     ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο:
“Νέος Σκοπός Σερρών - Νέα Σμύρνη Αττικής: Παράλληλες Διαδρομές στην Ιστορία και τον Πολιτισμό τους”, οι μαθήτριες της Γ΄2 τάξης, Κεβάνι Μέγκι και Ζαφειριάδου Ζωή, φιλοτέχνησαν την αφίσα της αδελφοποίησης των δύο σχολείων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

 

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο:“Νέος Σκοπός Σερρών - Νέα Σμύρνη Αττικής: Παράλληλες Διαδρομές στην Ιστορία και τον Πολιτισμό τους”, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδιαφέρουσα ενημερωτική διάλεξη με θέμα: "Σκοπός Ανατολικής Θράκης- Νέος Σκοπός- Αμερική: Από την προσφυγιά στη μετανάστευση και στη διεθνή καταξίωση" από το Σκοπηνό ομογενή από την Αμερική, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, κλινικό ψυχολόγο, ιστορικό ερευνητή, εκπρόσωπο της ομάδας "Δεσμός Σκοπού".

Ένα video δεκατεσσάρων λεπτών με την ιστορία του χωριού μας, του Νέου Σκοπού Σερρών. Δημιουργήθηκε με αφορμή την αδελφοποίηση του Γυμνασίου μας με το 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης Αττικής και στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας με θέμα: " Νέος Σκοπός Σερρών-Νέα Σμύρνη Αττικής: ΠαράλληλεςΔιαδρομέςστην Ιστορία και τον Πολιτισμό τους".

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ της Γ΄ ΤΑΞΗΣ στην ΑΘΗΝΑ

Στις 26-28 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄τάξης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

 

Ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και εντυπωσιάστηκαν με τα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επισκέφτηκαν το καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ζάππειο Μέγαρο, τον Εθνικό κήπο, τη Βουλή των Ελλήνων.
Γνώρισαν τη σύγχρονη Αθήνα περπατώντας στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στην οδό Πανεπιστημίου με τα νεοκλασικά κτίρια. 
Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πολιτισμική διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή

 

 

 

Αρραβώνας- Γάμος στο Σκοπό Ανατολικής Θράκης

Tα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του Σκοπού της Ανατολικής θράκης και του Νέου Σκοπού Σερρών.

Τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά στο Σκοπό της Ανατολικής Θράκης

Συνεργάστηκαν οι μαθήτριες: Αθανασία Καρυοφύλλη, Ηλιάνα Βακιρτζή, Κωνσταντίνα Αχτσή

Παραδοσιακοί χοροί του Σκοπού και της Ανατολικής Θράκης

Συνεργάστηκαν οι μαθήτριες: Δέσποινα Μπεχτσή & Κρίσα Μαρτινάι

Θρησκευτικά ήθη και έθιμα στο Νέο Σκοπό Σερρών

Συνεργάστηκαν οι μαθητές : Χρήστος Βασιλάκης, Δημήτρης Καραμπατζάκης, Γιώργος Μπεχτσής, Χρυσοβαλάντης Μπεχτσής

bottom of page