top of page

Ομαδική εργασία των μαθητών της Β τάξης με θέμα "Φράσεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας που χρησιμοποιούμε σήμερα υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Κοκκίνη Μιχαηλίας και Βαβαλέκα Αθανασίας

2222.PNG

Create o simple colour poem
Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές της Γ τάξης δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα χρωμάτων

Μαθητικές εργασίες

1.Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές της Γ2 τάξης , Τσάκος Χρήστος, Ριζούδης Αθανάσιος και Κωστίδης Ευθύμης παρουσιάζουν την εργασία τους "Τα αξιοθέατα των Σερρών"

1.PNG

2.Στα πλαίσια των διαθεματικών εργασιών των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Αρχαίας ελληνικής Λογοτεχνίας και των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 οι μαθήτριες της Γ2 τάξης, Παπαφωτίου Μαρία και Ράντου Γεωργία παρουσιάζουν το project τους : "Η Ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821"

2.PNG

3. Στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 οι μαθήτριες Καμέλα Μεχάλλα, Μαρία Πεστλίκη κα ο μαθητής Νίκος Μαλλιάρος, της Α3 τάξης ζωγραφίζουν και παρουσιάζουν τη ζωή κάποιων ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

3.jpg
4.jpg

1.Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθήτριες της Γ2 τάξης, Τσώνη Μαρία και Χέϊλι Χότζα παρουσιάζουν την εργασία τους "Η συνεισφορά της τεχνολογίας στην ιατρική".

1.PNG

2. Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθήτριες της Γ2 τάξης, Μαριέττα Μελισσινά και Εύα Μπουδουρίδου παρουσιάζουν την εργασία τους "Η Άρση Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

2.PNG

3. Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής οι μαθητές της Γ2 τάξης, Γιώργος Μαλλιαρός και Πασχάλης Παπαδόπουλος, παρουσιάζουν την εργασία τους "Η Μακεδονία"

3.PNG

Μαθητική Εργασία

"Ο αντιπολεμικός χαρακτήρας της "Ελένης" του Ευριπίδη" των μαθητριών της Γ 1 τάξης, Αποστολίας Γκαγκλίδου και Αγάπης Αλεκοπούλου, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας.

5.PNG

Μαθητική εργασία
Με τη βοήθεια του υπολογιστή η μαθήτρια της Γ 1 τάξης, Ζαφειρίδου Κυριακή, δημιούργησε, με την κατάλληλη επεξεργασία, τη δική της αφίσα για την υποτιθέμενη παράσταση της "Ελένης" του Ευριπίδη  

6.jpg

Με τη βοήθεια του υπολογιστή η μαθήτρια της Γ 2 τάξης, Τυχάλα Χρυσάνθη, δημιούργησε, με την κατάλληλη επεξεργασία, τη δική της αφίσα για την υποτιθέμενη παράσταση της "Ελένης" του Ευριπίδη.

4.png

Μαθητική εργασία

"Η Γνώση και η Άγνοια στην "Ελένη" του Ευριπίδη της μαθήτριας της Γ 1 τάξης, Σταυρούλας Βουδουρίδου, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας.

7.PNG

Μαθητική εργασία

"Ελένη- Μενέλαος": οι πρωταγωνιστές της "Ελένης" του Ευριπίδη της μαθήτριας της Γ 2 τάξης, Κατερίνας Παπασταύρου, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας

8.PNG

Μαθητική εργασία

"Οι Θεοί στην "Ελένη" του Ευριπίδη" του μαθητή της Γ 2 τάξης, Γιώργου Κόντου, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας.

9.PNG

Μαθητική εργασία:

Η μαθήτρια της Β2 τάξης, Μαρία Τσώνη, μας παρουσιάζει τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στην περιοχή των Σερρών.
(Η εργασία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας)  

3.PNG

Μαθητική εργασία: Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το ποίημα "Καλλιπάτειρα", η μαθήτρια της Β 2 τάξης, Μαρία Τσώνη, μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη  

1.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας ιστορίας, η μαθήτρια της Α1 τάξης, Καζάκη Κυριακή, μας παρουσιάζει μια μέρα της ως Αθηναία στην Αρχαία Ελλάδα.

2.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, ο μαθητής της Α1 τάξης, Απόλλωνας Βαλαλάς, μας παρουσιάζει μια μέρα του στην Αρχαία Αθήνα..

3.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας ιστορίας, η μαθήτρια της Α1 τάξης, Αθανασία Δούμα, μας παρουσιάζει μια μέρα της ενός κοριτσιού στην Αρχαία Αθήνα.

4.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α1 τάξης, Δέσποινα Καράνταη, μας παρουσιάζει την ημέρα μιας οικογένειας στην Αρχαία Αθήνα.

5.jpg

Έργα των μαθητών και μαθητριών στο μάθημα της Τεχνολογίας...  

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, ο μαθητής της Α1 τάξης, Μάριος Βιτανόπουλος, μας παρουσιάζει τη μέρα ενός πολίτη στην Αρχαία Αθήνα..

2.jpg

Μαθητικές Εργασίες

 Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής με θέμα " Τα χρώματα της ορχήστρας"  

οι μαθητές/ μαθήτριες της Α1 τάξης, Κυριακή Καζάκη, Βασιλική Κιγινδή, Χρυσόστομος Κοτόπουλος και Αθανασία Δούκα, δημιουργούν τα δικά τους έργα

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, και με αφορμή την ενότητα " Οι Δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου" οι μαθήτριες της Α1 τάξης, Βασιλάκου Βασιλική, Καζάκη Κυριακή, Κιγινδή Βασιλική, Χρυσόστομος Κοτόπουλος, Αθανασία Δούμα και Ειρήνη Κούλελη παρατηρούν και ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους ζώο

Μαθητική εργασία

"Οι Θεοί στην "Ελένη" του Ευριπίδη" της μαθήτριας της Γ 1 τάξης, Ανθρακεύς Μαρίας, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας.

1.PNG

Μαθητική εργασία

"Τα ράσα κάνουν ή δεν κάνουν τον παπά" των μαθητριών της Γ 1 τάξης, Βουλτσοπούλου Βικτώριας και Δεμερτζή Χρύσας, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας.

2.PNG

Μαθητική εργασία στο μάθημα της Μουσικής

Μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης μας παρουσιάζουν το αγαπημένο τους μουσικό όργανο, με την επιμέλεια της μουσικού, κ. Σοφίας Καζάκα.

1.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή την επιστολή του Ξενόπουλου "Κάποια Χριστούγεννα", 

α. οι μαθήτριες της Β 2 τάξης, Συμεωνίδου Αγγελική και Μόμτσιου Ελένη, γράφουν για τα Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στην Ελλάδα και στο Νέο Σκοπό Σερρών

1.PNG

β. η μαθήτρια της Β 2 τάξης, Τσώνη Μαρία , γράφει για τα έθιμα των Χριστουγέννων στα διάφορα μέρη της Ελλάδας

2.PNG

γ.οι μαθήτριες της Β 1 τάξης, Γιαπουντζή Παναγιώτα και Κίστα Σοέλα, γράφουν για τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Νομό Σερρών

3.PNG

Μαθητική εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας και με αφορμή την περιγραφή της σχεδίας του Οδυσσέα οι μαθητές της Α΄2 τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν τις δικές τους σχεδίες

3.PNG

Μαθητική εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας και με αφορμή την περιγραφή της σχεδίας του Οδυσσέα οι μαθητές της Α΄1 τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους,
κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν τις δικές τους σχεδίες

1.PNG

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α 1 τάξης εμπνέονται από την ε ραψωδία της Οδύσσειας και ζωγραφίζουν.

1.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, η μαθήτρια της Β1 τάξης, Σοέλα Κίστα , γράφει για τα δικαιώματα του Παιδιού.

2.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Δέσποινα Καράνταη, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μυκηναϊκά χρόνια.

79009427_2428610604070850_69541883473339

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Κυριακή Καζάκη, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μινωικά χρόνια.

2.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Αθανασία Δούμα, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μυκηναϊκά χρόνια.

1.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, ο μαθητής Α 1 τάξης, Χρυσόστομος Κοτόπουλος, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μινωικά χρόνια

3.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Χρύσα Καλιαντζή, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μινωικά χρόνια

2.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Δέσποινα Καράνταη, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μυκηναϊκά χρόνια.

1.jpg

Έργα μαθητών και μαθητριών στο μάθημα της Τεχνολογίας

Μαθητική εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και με αφορμή το κείμενου του Λουκιανού, "Ένα ταξίδι επιστημονικής φαντασίας", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης εμπνέονται και ζωγραφίζουν.

1.PNG
2.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, η μαθήτρια της Γ΄2 τάξης, Χρυσάνθη Τυχάλα , εμπνέεται από τον Επιτάφιο του Λυσία προς τιμή αυτών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και γράφει τις δικές της σκέψεις για τη δική της σύγχρονη ηρωίδα.

Τυχάλα.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Από τον τόπο μου σ΄όλη την Ελλάδα" η μαθήτρια της Β1 τάξης, Σοέλα Κίστα, μας προτείνει μια διαφορετική απόδραση στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι.

q1.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Από τον τόπο μου σ΄όλη την Ελλάδα"

 

η μαθήτρια της Β2 τάξης, Τσώνη Μαρία, σας προσκαλεί στο νομό Σερρών.

q2.PNG

η μαθήτρια της Β2 τάξης, Αθηνά Νικητοπούλου, σας προσκαλεί στο νομό Σερρών

q3.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Από τον τόπο μου σ΄όλη την Ελλάδα" η μαθήτρια της Β2 τάξης, Γεωργία Ράντου, σας προσκαλεί στο χωριό της, το Βαλτοτόπι.

6 Λόγοι για να επισκεφτείτε το Βαλτοτόπι

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Από τον τόπο μου σ΄όλη την Ελλάδα" 

α. η μαθήτρια της Β2 τάξης, Αγγελική Συμεωνίδου, σας προσκαλεί στο χωριό της, στο Νέο Σκοπό.  

1.PNG

 η μαθήτρια της Β2 τάξης, Μαρία Παπαφωτίου, σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το νομό Σερρών

2.PNG

ο μαθητής της Β2 τάξης, Γιώργος Μαλλιαρός, σας προσκαλεί στο χωριό του, τον Πεθελινό

q.jpg

Εργασίες των μαθητών και μαθητριών της Β΄τάξης - εκδήλωση του σχολείου μας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

1. Βούλα Μάστορη: Γνωριμία με τη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων

q1.PNG

2. Σύντομη Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

q2.PNG

Μαθητική εργασία

Οι μαθήτριες της Α 1 τάξης, Αγγελική Συμεωνίδου και Αθηνά Νικητοπούλου, με την επιμέλεια της κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης,  μας παρουσιάζουν τη θέση της Γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα  

q1.PNG

"Η μαντική τέχνη στην "Ελένη" του Ευριπίδη και σήμερα", της Σοφίας Ναλμπάντη, μαθήτριας της Γ 2 τάξης, με την επίβλεψη της Καραμπαΐρη Κατερίνας στα πλαίσια του μαθήματος της "Ελένης" του Ευριπίδη

q1.PNG

Μαθητική Εργασία

"Τα ράσα κάνουν ή δεν κάνουν τον παπά", της Ελένης Λιθοπούλου, μαθήτριας της Γ 2 τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της "Ελένης" του Ευριπίδη, με την επιμέλεια της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας

q1.PNG

Μαθητική Εργασία
"Τα ράσα κάνουν ή δεν κάνουν τον παπά", της Φωτεινής Κουκίδου,  μαθήτριας της Γ 2 τάξης, με την επίβλεψη της Καραμπαΐρη Κατερίνας, στα πλαίσια του μαθήματος της "Ελένης" του Ευριπίδη  

q1.PNG

"Μοναξιά μου όλη"
Εργασία μαθητριών της Β΄1 τάξης, με αφορμή το κείμενο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

 "Ο Κάσπαρ Χάουζερ στην έρημη χώρα" του Δημήτρη Χατζή

επιμέλεια Καραμπαΐρη Κατερίνα  

q1.PNG

Ο μαθητής της Γ 1 τάξης, Οδυσσέας Αναγνωστόπουλος εμπνέεται από την "Ελένη" του Ευριπίδη και μας παρουσιάζει το σκηνικό της τραγωδίας, το χορό, την Ελένη και τη θεονόη. (επιμέλεια Καραμπαΐρη Κατερίνα) 

"Τα ράσα κάνουν ή δεν κάνουν τον παπά", εργασία της Εύας Μετούσι, μαθήτριας της Γ 2 τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της "Ελένης" του Ευριπίδη  

q1.PNG

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας ελληνικής Λογοτεχνίας, ο μαθητής της Γ΄ 2 τάξης, Πέτρου Κωνσταντίνος, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, μας παρουσιάζει το ρόλο των Θεών στην "Ελένη" του Ευριπίδη.    

q1.PNG

Μαθητική Εργασία
Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθήτριες της Β΄ 2 τάξης, Δήμητρα Πολυμενοπούλου, Κατερίνα Παπασταύρου και Χρυσάνθη Τυχάλα, προσεγγίζουν το θέμα της αποδημίας, της ξενιτιάς και της προσφυγιάς, μέσα από τη ζωγραφική.   

μαθητική εργασία

Η μαθήτρια της Β΄1 τάξης, Σταυρούλα Βουδουρίδου, με την επιμέλεια της καθηγήτριας κ. Καραμπαΐρη κατερίνας, μας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Δημοτικού τραγουδιού  

q1.PNG

Μαθητική Εργασία

Ο μαθήτριες της Β 1 τάξης του σχολείου μας, Ανθρακεύς Μαρία, Βουδουρίδου Σταυρούλα και Ζαφειρίδου Κυριακή, γράφουν τις εντυπώσεις τους από την εκπαιδευτική επίσκεψη της τάξης τους στο λαογραφικό Μουσείο του Νέου Σκοπού.

q.PNG

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας οι μαθήτριες της Α ΄1 τάξης , Νικητοπούλου Αθηνά και Συμεωνίδου Αγγελική, και με την επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Αικατερίνης Καραμπαΐρη, παρουσιάζουν την αγωγή των νέων στην Αρχαία Σπάρτη

q1.PNG

Οι μαθήτριες της Β1 τάξης, με την επιμέλεια της κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, μας παρουσιάζουν κάποια έθιμα των γιορτών (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανείων) των χωριών τους:

1. Η μαθήτρια  Αποστολία Γκαγκλίδου

q1.PNG

2 Η μαθήτρια Μαρία Ανθρακεύς:

q2.PNG

3. Η μαθήτρια Βουδουρίδου Σταυρούλα

q3.PNG

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης, με την επιμέλεια της φιλολόγου, κ. Κατερίνας Καραμπαΐρη, γίνονται "μικροί συγγραφείς" και δίνουν ένα δικό τους, διαφορετικό τέλος στο διήγημα της Έλλης Αλεξίου, "Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν"

q1.PNG

Οι μαθητές της Β΄ τάξης, με την επιμέλεια της φιλολόγου, κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας εμπνέονται από την Ιλιάδα και ζωγραφίζουν 

Στα πλαίσια της Αρχαίας Ιστορίας, η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Αθηνά Νικητοπούλου, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μινωικά χρόνια.  

q1.jpg

Στα πλαίσια της Αρχαίας Ιστορίας, και με την επιμέλεια της κ. Κατερίνας Καραμπαΐρη

α. η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Αρόγλου Αναστασία, μας περιγράφει πώς φαντάζεται τη ζωή της στα μυκηναϊκά χρόνια.

β.  ο  μαθητής της Α 1 τάξης, Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος, μας περιγράφει πώς φαντάζεται μια μέρα του σε έναν κυκλαδικό οικισμό, στα 3000 χρόνια π. Χ..

γ. η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Μελισσινά Μαριέττα, μας περιγράφει πώς φαντάζεται μια μέρα της σε ένα μινωικό ανάκτορο.

δ. η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Συμεωνίδου Αγγελική, μας περιγράφει πώς φαντάζεται μια μέρα της σε ένα μινωικό ανάκτορο.

ε. η μαθήτρια της Α 1 τάξης, Κατερίνα Δαβή, μας περιγράφει πώς φαντάζεται μια μέρα της σε ένα μινωικό ανάκτορο.

Q1.jpg
Q3.jpg
Q6.jpg
Q2.jpg
Q5.jpg

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, μαθητές της Β΄ τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριας,  κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, εμπνέονται από τους "Σεληνίτες" του Λουκιανού και ζωγραφίζουν τους δικούς τους εξωγήινους.

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Γλώσσας οι μαθήτριες της Α΄ 1 τάξης, Συμεωνίδου Αγγελική και Νικητοπούλου Αθηνά, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης παρουσιάζουν την ιστορία του σχολείου μας.  

q1.JPG

ένα βίντεο του σχολείου μας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές της Γ΄τάξης, Αναγνωστόπουλος Οδυσσέας και Αναγνώστου Δημήτρης, με την επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, εμπνέονται από την "Ερωφίλη" του Χορτάτζη και μας παρουσιάζουν  τα δημιούργηματά  τους.  

q2.jpg
q1.jpg

Μαθητική Εργασία
Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές της Β 1 τάξης, με την επιμέλεια της φιλολόγου, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, δημιουργούν ένα βίντεο με ζωγραφιές, εικόνες, φράσεις από το κείμενο "Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού" του Αντουάν Ντε Σαιντ- Εξυπερύ.  

Μαθητική Εργασία

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Η Ελλάδα στον κόσμο" οι μαθητές της Γ ΄τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν κολάζ, στο οποίο αναπαριστάνουν την αντίληψη τους για το τι είναι για αυτούς η Ελλάδα

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, και με αφορμή το κείμενο "Ο μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ,  οι μαθητές της Β τάξης με την  επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη  Αικατερίνης  μιλούν για την αληθινή φιλία. 

q1.PNG

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας οι μαθητές της Β2 τάξης εμπνέονται από την Α ραψωδία και ζωγραφίζουν  

α.¨Σύγκρουση Αχιλλέα -Αγαμέμνονα¨ Έργο της Δήμητρας Πολυμενοπούλου

β. ¨Ο Αχιλλέας απομονωμένος στη σκηνή του ¨ 
έργο της Κατερίνας Σούλιου

γ¨Ο Αχιλλέας οργισμένος¨ Έργο του Γιώργου Κόντου

δ. ¨Αχιλλέας και Θέτιδα¨ Έργο της Τυχάλα Χρυσάνθης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα "Από τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα", οι μαθητές της Β΄τάξης διαφημίζουν τον τόπο τους 

                                                                               1. Η Τυχάλα Χρυσάνθη το νομό Σερρών

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡ

2. Η Κατερίνα Παπασταύρου την Πάργα

Q1.jpg

3. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος την πόλη των Σερρών

Q1.jpg

4. Η Δήμητρα Πολυμενοπούλου το χωριό της, το Νέο Σκοπό Σερρών

Q1.gif

5. Η Κατερίνα Σούλιου το νομό Σερρών

Q1.jpg

6. Η Αποστολία Γκαγκλίδου το νομό Σερρών

Q1.jpg

7.  Η Μαρία Ανθρακεύς τη Σαντορίνη

Q1.jpg

8. Ο Γιώργος Κόντος το χωριό του, τη Μονόβρυση Σερρών 

Q1.jpg

Μαθητική Εργασία
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας
και με αφορμή το διήγημα του Άντον Τσέχωφ, «Ένας αριθμός»
μαθητές της Β΄ τάξης δημιουργούν μια θεατρική σκηνή,
όπου ένας εργοδότης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια 
εργαζόμενη γυναίκα στη σημερινή εποχή. 

Η Διατροφή μου
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές της Β2 τάξης, Εύα Μετούσι, Φωτεινή Κουκίδου, Πετρούλα Μπακίδου, Λεό Τάφα και Ιωσήφ Δούκογλου, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, κ. Ηλία Έλενας μιλούν για τη διατροφή τους. 

Η διατροφή μου (εικόνα εαυτού και διατροφή)

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές της Γ 1 τάξης, Εύα Λαπούση, Τσέσικα Τομάι, Γιώργος Ουζούνης, Δήμος Τυχάλας και Δημήτρης Ελμαλικλής δημιουργούν και απαντούν, με την επίβλεψη της κ. ¨Ελενας Ηλία, σ΄ένα ερωτηματολόγιο για τη διατροφή και την εικόνα του εαυτού τους.

                                                   Δημιουργίες μαθητών στο μάθημα της Μουσικής

 

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, οι μαθητές με την επίβλεψη της κ. Σοφίας Καζάκα, αποτυπώνουν τη μουσική στο χαρτί. 

Οι μαθητές της Α΄τάξης, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας,  εμπνέονται από την Οδύσσεια και δημιουργούν: ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν σχεδίες, μιλούν για τους ήρωες της, γράφουν τις εντυπώσεις τους. 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή την "Έξοδο" του Γιάννη Βλαχογιάννη, οι παρακάτω  μαθήτριες της Α΄2 τάξης, με την επιμέλεια της κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, παρουσιάζουν την Ενδυμασία και τον οπλισμό στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 

α. Κατερίνα Σούλιου

β.  Δήμητρα Πολυμενοπούλου 

γ. Χρυσάνθη Τυχάλα

δ.  Κατερίνα Παπασταύρου

Έπαινος συμμετοχής

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» συγχαίρουν τις μαθήτριες του σχολείου μας, Βουλτσοπούλου Βικτώρια, Τζιβανίδου Αικατερίνη, Μπαλτζίδου Μαρία, Βουδουρίδου Σταυρούλα, Παπασταύρου Αικατερίνη και Τυχάλα Χρυσάνθη για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικής Αφίσας με θέμα: «Η Ελλάδα και οι Θάλασσές της: παρελθόν, παρόν, και μέλλον».

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, στην ενότητα Διατροφή, οι μαθητές της Α΄τάξης, με την επίβλεψη της κ. Πέτκου Στέλλας, δημιουργούν αφίσες με σκίτσα και μηνύματα στις ομάδες τροφίμων 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Καραμπουγιούκης Κωνσταντίνος, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, μας παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας και με αφορμή την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Αχτσή Σίμος, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ.Καραμπαΐρη Αικατερίνης, γράφει για τη διατροφή στο Βυζάντιο

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα για τα επαγγέλματα, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Καραμπουγιούκης Κωνσταντίνος, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, μας παρουσιάζει κάποια από τα επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας και με αφορμή την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο, οι μαθήτριες της Β΄1 τάξης, Ελένη-Μαρία Γκαβανόζη και Μαρίνα Ελέζι, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, γράφουν για την καθημερινότητα της γυναίκας στο Βυζάντιο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας και με αφορμή την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Νίκος Καλπακίδης, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, γράφει για την ψυγαγωγία και τη διατροφή στο Βυζάντιο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας και με αφορμή την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο, οι μαθητές της Β΄1 τάξης, Δημήτρης Αναγνώστου και Ευθυμίου Δημήτρης, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, γράφουν για την εκπαίδευση στο Βυζάντιο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα για τα επαγγέλματα, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Κωνσταντίνος Πέτρου, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, μας παρουσιάζει κάποια από τα επαγγέλματα που έχουν χαθεί. 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας και με αφορμή την καθημερινή ζωή στην Αθήνα, οι μαθήτριες της Α΄2 τάξης, Τυχάλα Χρυσάνθη και Παπασταύρου Κατερίνα, με την επιμέλεια της κ. Βαρβάρας Μπακουγιάννη, γράφουν τις σκέψεις ενός κοριτσιού που ζει στην Αθήνα του 450 π.Χ 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα για τα επαγγέλματα, η μαθήτρια της Β΄2 τάξης, Λιθοπούλου Ελένη, με την επιμέλεια της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, μας παρουσιάζει κάποια από τα επαγγέλματα που έχουν χαθεί.

Μαθητική Εργασία- "Η μοναξιά του μετανάστη"

Εργασία των μαθητών της Β΄τάξης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με αφορμή το κείμενο του Δημήτρη Χατζή, "Ο Κάσπαρ Χάουζερ στην έρημη χώρα"

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές/τριες της Α2 τάξης,  με την επίβλεψη της κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, εμπνέονται και ζωγραφίζουν σκηνές από τα κείμενα που διδάσκονται: "Τα κόκκινα Λουστρίνια" της Ειρήνης Μάρρα, "Τα φαντάσματα" της Μαρίας Ιορδανίδου, "Η πείνα του Καραγκιόζη" του Αντώνη Μόλλα , 

Εργασίες μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής,
με την επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Καζάκα Σοφίας 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, και με αφορμή το κείμενο του Γ. Ιωάννου, "Να ΄σαι καλά δάσκαλε", οι μαθητές της Β΄τάξης μιλούν για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. 

Εντυπώσεις από την επίσκεψη των μαθητών της Β΄1 τάξης στο λαογραφικό μουσείο του Νέου Σκοπού 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας, η μαθήτρια της Α΄ 1 τάξης, Βουδουρίδου Σταυρούλα, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Αικατερίνης, περιγράφει και ζωγραφίζει τη σκηνή της εμφάνισης της Πηνελόπης στην αίθουσα του παλατιού.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, και με αφορμή το κείμενο ¨Από το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ¨ οι μαθητές της Β 2 τάξης, με την επίβλεψη της καθηγήτριας,κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, μιλούν για το ρόλο των γονιών και εκφράζουν τις ευχαριστίες, αλλά και τα παράπονά τους στους δικούς τους γονείς.

Η μαθήτρια της Α1 τάξης, Βικτώρια Βουλτσοπούλου, κατασκεύασε στο μάθημα της τεχνολογίας, μια εκκλησία

Μαθητική εργασία 

Οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Βουδουρίδου Σταυρούλα και Ζαφειρίδου Κυριακή, δημιούργησαν στο μάθημα της τεχνολογίας, το ομοίωμα του "Τατζ Μαχάλ".

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι μικροί μας μαθητές της Α1 τάξης, Σταυρούλα Βουδουρίδου, Βικτώρια Βουλτσοπούλου και Γεώργιος Κόντος, στο μάθημα των Θρησκευτικών, προσωπογραφούν τους Τρεις Ιεράρχες.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας οι μαθητές της Α΄τάξης παρουσιάζουν το παλάτι του Οδυσσέα
(το ανάκτορο, τα έπιπλα, τα σκεύη, τους υπηρέτες, το δείπνο των μνηστήρων)

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών της Α΄τάξης Γυμνασίου "Ελληνισμός και Χριστιανισμός, η συνάντηση των δύο κόσμων", η μαθήτρια της Α΄2 τάξης, Τυχάλα Χρυσάνθη, προσωπογράφησε τους Τρεις Ιεράρχες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση της ελληνικής φιλοσοφίας και ορολογίας για τη διατύπωση των χριστιανικών αληθειών.

Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών και με την επιμέλεια της κ.Σπυροπούλου βασιλικής 

α. οι μαθήτριες του Α2, Τυχάλα Χρυσάνθη και Σούλιου Κατερίνα, παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του Ιωάννη του Χρυσόστομου..

β. Οι μαθητές/τριες του Α2, Παπασταύρου Κ, Πολυμενοπούλου Δ., Λάσκαρη Αθ., Κώστογλου Ε., παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου.

Καλλιτεχνικές Δημιουργίες

Στο μάθημα των Καλλιτεχνικών μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, κ. Μαργαρίτας Παντελάκη, φιλοτέχνησαν το όνομά τους.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, και με αφορμή το κείμενο «Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού» του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, οι μαθητές της Β΄ τάξης , με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, Καραμπαΐρη Κατερίνας, μιλούν για την αληθινή φιλία.

Στα πλαίσια της Νεοελληνικής Γλώσσας, και με αφορμή την ενότητα "Η Ελλάδα στον κόσμο", οι μαθήτριες της Γ΄1 τάξης, Νάτσικα Αγγελική, Πέτρου Μαρία και Εβελίνα Τσίντζηρα, με την επιμέλεια της καθηγήτριας, κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης, παρουσιάζουν κάποιες από τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

O μαθητής της Β΄1 τάξης, Αναγνωστόπουλος Οδυσσέας, διαφημίζει το χωριό του, το Νέο Σκοπό, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να το επισκεφτεί.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας,  με αφορμή την ενότητα " από τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα" και με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης,

 

α. Ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Καραμπουγιούκης Κωνσταντίνος διαφημίζει το χωριό του, το Βαλτοτόπι.

β.Ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Νίκος Καλπακίδης, διαφημίζει το χωριό του, το Ψυχικό.

γ. Ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Ευθυμίου Δημήτρης, σας προσκαλεί να  επισκεφτείτε την Ελλάδα

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας,  με αφορμή την ενότητα " από τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα" και με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης,

α. ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Δούκογλου Ιωσήφ, διφημίζει το χωριό του, δημιουργώντας μια αφίσα

οι μαθήτριες της Β΄ 1 τάξης, Καράδαγη Αθηνά και Καραντώνη Δέσποινα, παρουσιάζουν το νησί της Ρόδου.

ο μαθητής της Β΄ 1 τάξης, Αχτσής Σίμος, παρουσιάζει το χωριό του, το Νέο Σκοπό Σερρών.

Μαθητική Εργασία
Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Αικατερίνης, η μαθήτρια της Β΄2 τάξης, Ναλμπάντη Σοφία, παρουσιάζει το νομό Σερρών, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να τον επισκεφτεί.

EΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ στο μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Στα πλαίσια της θεματικής Εβδομάδας και στο μάθημα των Αγγλικών, 

 

α. οι μαθητές/τριες της Β΄1 τάξης, Αλεξιάδου Μάγδα, Λαπούσι Εύα, Πέτρου Μαρία, Πέτρου Τάσος και Βογιάρης Θάνος δημιούργησαν ένα κουίζ σχετικό με την υγιεινή διατροφή.

β.οι μαθήτριες της A΄2 τάξης του Γυμνασίου Νέου Σκοπού, Λιθοπούλου Ελένη, Μεράντ Σοφία και Χαϊμανατζή Ραφαηλία, κάνουν έρευνα στη τάξη τους με θέμα: "είναι η διατροφή μας υγιεινή; "

2. οι μαθητές της Β΄1 τάξης, Πάρης Ξανθόπουλος, Αντώνης Δούμας και Μιχάλης Σκαρλατόπουλος, με την επιμέλεια της κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν τη δική τους ιστορία.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας και με αφορμή τη συζήτηση για το σχολικό εκφοβισμό, 

1. οι μαθητές της Β΄1 τάξης, Στέλιος Καρυώτης, Γιάννης Γεωργόπουλος και Τάσος Πέτρου, με την επιμέλεια της κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας,  γράφουν και ζωγραφίζουν τη δική τους ιστορία.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση, ο μαθητής της Γ΄ 2 τάξης, Ζαχαρίας Καρακώστας, με την επιμέλεια της κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης,παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της "Ελένης του Ευριπίδη.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση, και με την επίβλεψη της φιλολόγου, κ. Κατερίνας Καραμπαΐρη,

 

α. μαθήτριες της Γ΄ τάξης, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Δέσποινα Τζιρλή, Κρίστα Μαρτινάι, Τσώνη Σταυρούλα, Σινανίδου Αθανασία, παρουσιάζουν τους πρωταγωνιστές της "Ελένης" του Ευριπίδη.

β. η μαθήτρια της Γ΄1 τάξης, Καρυοφύλλη Αθανασία, παρουσιάζει την "Ελένη" μέσα από την ποίηση και τη ζωγραφική.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας οι μαθήτριες και  οι μαθητές της Β΄1 τάξης παρουσιάζουν τις εργασίες τους:

1. Η Μαρία Πέτρου και η Εβελίνα Τσίντζιρα για την ενδυμασία και τη μόδα στο Βυζάντιο:

2. Η Άννα-Μαρία Ελέζι για τη διατροφή στο Βυζάντιο

3. Η Αντωνία Βελίδου και η Εύα Λαπούσι για την Εκπαίδευση στο Βυζάντιο

4. Ο Γιάννης Γεωργόπουλος για την Εκπαίδευση στο Βυζάντιο

5. Η Τζέσικα Τομάι για την ψυχαγωγία στο Βυζάντιο

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, και με αφορμή το ¨Μαύρο κύμα" του Λουίς Σεπούλβεδα, οι μαθητές της Α΄τάξης, με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, μπαίνουν στη θέση της πρωταγωνίστριας, Κενγκά, και γράφουν επιστολή στους ανθρώπους για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους

Οι μαθήτριες της Β΄1 τάξης, Εβελίνα Τσίντζιρα και Μαρία Πέτρου, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, κ.Ειρήνης Παπαδοπούλου, σχολιάζουν τη συνάντηση Αχιλλέα - Θέτιδας στην Α ραψωδία της Ιλιάδας.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το "Χαρέμι" του Βιζυηνού, οι μαθήτριες της Γ΄1 τάξης, Καρελή Δήμητρα και Κασαμπαλή Μυρτώ, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης, μιλούν για την ΚωνσταντινούποληLarge Heading

Μια προσπάθεια των μαθητών/τριών της Β΄1 τάξης να οπτικοποιήσουν τους "Σεληνίτες¨από την "Αληθή Ιστορία" του Λουκιανού, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Αικατερίνης

Η σχεδία του Οδυσσέα- Μέρος Β΄

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας και με αφορμή την περιγραφή της σχεδίας του Οδυσσέα, οι μαθητές της Α΄ 2 τάξης, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, κ. Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν τις δικές τους σχεδίες.

" Εκείνος άρχισε να κόβει τους κορμούς, 
συμπλήρωσε τους είκοσι κομμένους
και τους πελέκησε με το χαλκό τους κλώνους,
τους έξυσε μετά και τους εστάθμισε......"
Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας και με αφορμή την περιγραφή της σχεδίας του Οδυσσέα, οι μαθητές της Α΄1 τάξης, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους, Μπακουγιάννη Βαρβάρας, δημιουργούν τις δικές τους σχεδίες.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας,

και με αφορμή το αφήγημα του Λέοντα Τολστόι, "Ο παππούς και το εγγονάκι" οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης , με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Αικατερίνης,παρουσιάζουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και μιλούν για τις σχέσεις τους

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄τάξης, με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους, κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, επιχειρούν 
να οπτικοποιήσουν το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου,
"Τζιτζίκια στήσαν το χορό".

Δημιουργίες μαθητών και μαθητριών της Α΄τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας η μαθήτρια της Α΄1 τάξης, Βελλίδου Αντωνία,  παρουσιάζει, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης, την Ενδυμασία στην Αρχαία Ελλάδα.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας,οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Καμακάμη Ευαγγελία και Κουζουτζίδου Παρασκευή, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, παρουσιάζουν τη Διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, εμπνέονται από την Ιλιάδα...

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας 
οι μαθήτριες της Α1 τάξης, Πέτρου Μαρία και Τζίντζηρα Εβελίνα, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Αικατερίνης, παρουσιάζουν τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας, η μαθήτρια της Β΄1 τάξης, Μπεχτσή Δέσποινα,  με την επιμέλεια της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Κατερίνας παρουσιάζει την Ανδρομάχη.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Μπεχτσής Γιώργος,  με την επιμέλεια της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Κατερίνας,μας παρουσιάζει τη δράση του Έκτορα στην Ιλιάδα.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, ο μαθητής της Β΄2 τάξης, Καρακώστας Ζαχαρίας, με την επίβλεψη της καθηγήτριας, κ. Καραμπαΐρη κατερίνας, παρουσιάζει τη Ζ΄ραψωδία της Ιλιάδας.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, ο μαθητής της Α΄2 τάξης, Δήμος Τυχάλας με την επιμέλεια της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Κατερίνας, μας παρουσιάζει την Εκπαίδευση των παιδιών στην Αρχαία Αθήνα .

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, ο μαθητής της Β΄1 τάξης, Μπεχτσής Χρυσοβαλάντης, με την επιμέλεια της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Κατερίνας, μας παρουσιάζει την Ανδρομάχη.


Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄3 τάξης του Γυμνασίου Νέου Σκοπού, με της επιμέλεια της καθηγήτριας, Καραμπαΐρη Κατερίνας, παρουσιάζουν οπτικοποιημένο το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, "Πρωινό άστρο"

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το διήγημα της Λίτσας Ψαραύτη, "Ο Κωνσταντής",
οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄3 τάξης δίνουν το δικό τους τέλος στη ιστορία και γράφουν ένα γράμμα που υποτίθεται ο Κωνσταντής έστειλε στους γονείς του στην Αλβανία.

με την επιμέλεια της φιλολόγου, κ. Καραμπαΐρη  Κατερίνας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθήτριες της Γ ΄1 τάξης, Λαμπάκη Μαρία και Μάρκου Μαρία 

παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την επιμέλεια της καθηγήτριας,κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή την "Παραμονή Χριστουγέννων", απόσπασμα από τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄3 τάξης γράφουν τις σκέψεις τους για το νόημα των Χριστουγέννων, με την επιμέλεια της καθηγήτριας Καραμπαΐρη Κατερίνας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄3 τάξης γράφουν το δικό τους τέλος στο διήγημα του Άντον Τσέχωφ, "Ο Βάνκας",

με την επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας η μαθήτρια της Γ΄2 τάξης, Τυχάλα Ανατολή, παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, με την επίβλεψη της φιλολόγου, κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

 

Νοέμβριος 20, 2014

Από το μαθητή της Β1 τάξης Καραμπουγιούκη Νεραντζή στα πλαίσια του μαθήματος "Βυζαντινή Ιστορία Β΄Γυμνασίου" με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

Please reload

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή το κείμενο της Μέλπως Αξιώτη, "Από δόξα και θάνατο", οι μαθητές της Β΄1 τάξης δημιούργησαν ένα βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του Ελληνοϊταλικού πολέμου- της Γερμανικής Κατοχής- της Αντίστασης- της Απελευθέρωσης (1940-1944), με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Αχτσή Κωνσταντίνα και Βακιρτζή Ηλιάνα, δραματοποιούν τη συνομιλία του Τηλέμαχου με την Αθηνά- Μέντη, από την α΄ραψωδία, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" οι μαθητές της Β΄1 τάξης εξομολογούνται στους γονείς τους τα παράπονά τους, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Οι μαθητές της Β΄1 τάξης, με αφορμή το κείμενο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, "Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού" του Αντουάν ντε-Σαιντ Εξυπερύ, μιλούν για την αληθινή φιλία, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Οι μαθήτριες της Α΄2 τάξης, Τσώνη Σταυρούλα, Ράντου Χρύσα και Σέκρα Σοφία, ζωγραφίζουν και δραματοποιούν τη συνομιλία του Τηλέμαχου με την Αθηνά- Μέντη, από την α΄ραψωδία της Οδύσσειας, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης Μπεχτσή Δέσποινα και Μαρτινάι Κρίσα, παρουσιάζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Βακιρτζή Ηλιάνα και Κασαμπαλή Μυρτώ, αναφέρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας, αλλά και τους σύγχρονους,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας  η μαθήτρια της Γ΄2 τάξης, Ζαφειριάδου Ζωή ,  παρουσιάζει το έθιμο του προξενιού,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας η μαθήτρια της Γ΄1 τάξης, Κούντογλου Θεανώ,  παρουσιάζει έθιμα του γάμου και το προξενιό, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας η μαθήτρια της Γ΄2 τάξης, Τσατσούλα Ειρήνη,  παρουσιάζει το γάμο με προξενιό στα παλιότερα χρόνια, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Παπαδοπούλου Ειρήνης.

Στα  πλαίσια  της   ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ  2014 - 2015 οι μαθητές  Χατζηαθανασίου Δημήτριος,  Σοκόλη Μαρία,  Κιγινδή Σοφία,  Σκαρλατόπουλος Γρηγόρης και  Ουστριάς Παναγιώτης - Δημήτρης  παρουσιάζουν  την  "Ανθοκομία της Μονόβρυσης" σαν  παράδειγμα  αγροτικής επιχειρηματικότητας

Οι μαθητές του Β ΄1, με αφορμή το διήγημα του Γιώργου Ιωάννου "Να' σαι καλά δάσκαλε", μιλούν για το πώς θέλουν το σύγχρονο σχολείο και τον  ιδανικό δάσκαλο,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Αχτσή Κωνσταντίνα και Καρυοφύλλη Αθανασία, παρουσιάζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας οι μαθητές της Β1 τάξης δημιουργούν διαφημιστικές κάρτες με τους λόγους για τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφτεί το χωριό τους,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

 

          Μονόβρυση: Κιγινδή Σοφία                                                                                            Νεοχώρι: Γερμανίδου Μαρίνα

 

                                                                  Πεθελινός: Καραμιχάλη Ζωή

                                                                                                                          Βαλτοτόπι: Καραμπουγιούκης Νεραντζής

                     Ψυχικό: Μακρίδης Δημήτριος

Οι μαθητές της Β΄1 τάξης γίνονται "συγγραφείς" και δίνουν το δικό τους τέλος στο διήγημα της Έλλης Αλεξίου,"Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν",

με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας και με αφορμή την περιγραφή της σχεδίας του Οδυσσέα, οι μαθητές της Α΄τάξης ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν, δημιουργούν τη δική τους σχεδία,με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας οι μαθήτριες της Α΄1 τάξης, Αχτσή Κωνσταντίνα και Βακιρτζή Ηλιάνα, παρουσιάζουν τη συνάντηση του Οδυσσέα με τη Ναυσικά, διανθίζοντάς την με πίνακες ζωγραφικής, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές της Β΄1 τάξης, μετην επίβλεψη της κ. Καραμπαΐρη Κατερίνας, δημιουργούν ένα βίντεο οκτώ λεπτών με την ιστορία του σχολείου τους.

 

Οι μαθητές της Α΄τάξης γράφουν τις εντυπώσεις τους από την "Οδύσσεια" του Ομήρου, με την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Καραμπαΐρη Αικατερίνης.

bottom of page